Με κλείσιμο κινδυνεύει η Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ

Με κλείσιμο κινδυνεύει η Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ

Αρ. Πρωτ. 13723/23.03.2011

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία της, λόγω έλλειψης προσωπικού. Η ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας οφείλεται στην αποχώρηση πέντε γιατρών το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Η συγκεκριμένη Μονάδα υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να λειτουργήσει μέχρι την 31η Μαρτίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη μέτρων, έτσι ώστε να μην κλείσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το οποίο αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και καλύπτει μεγάλο αριθμό ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα. Η διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας θα είναι πλήγμα και θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στο Νοσοκομείο. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να δείξει τη δέουσα ευαισθησία στο θέμα και να προβεί στην κάλυψη με αναγκαίο προσωπικό των κενών θέσεων, έτσι ώστε η Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και ομαλά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις του προσωπικού της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και να μην οδηγηθεί σε αναστολή λειτουργίας;

Απάντηση Υπουργείου